ГоловнаСвіт

У США перевіряють голову МВС через його польоти на чартерах

Наглядовий орган МВС США отримав "численні скарги" на голову відомства.

У США перевіряють голову МВС через його польоти на чартерах
Райан Зинке
Фото: EPA/UPG

Наглядовий орган міністерства внутрішніх справ США почав перевірку голови відомства Райана Зінке (Ryan Zinke) через його поїздки на чартерних літаках.

Про це повідомляє Politico із посиланням на представника апарату Генерального інспектора США Ненсі Ді Паоло.

Як повідомляють, наглядовий орган "отримав численні скарги" і почав розслідування наприкінці минулого тижня.

За інформацією видання, міністр Зінке цьогоріч кілька разів літав на державному або чартерному літаку в Лас-Вегас, де виступав на обіді, організованому компанією Fidelity National Financial. Вартість однієї поїздки становила $12 тисяч. Також він літав в одну з країн Карибського басейну.

Раніше повідомляли, що Білий дім заборонив високопоставленим чиновникам використовувати для поїздок літаки, які належать державі або приватним особам.

Документ оприлюднили після того, як голова міністерства охорони здоров'я Том Прайс подав у відставку через скандал із використанням літаків, які належать державі, для приватних поїздок.

Крім Зінке, серед співробітників адміністрації, які використовували державні або приватні літаки для особистих поїздок, останнім часом також називали міністра фінансів Стівена Мнучіна і керівника агентства з охорони навколишнього середовища Скотта Пруітта.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram