ГоловнаСвіт

В Австралії вважають "немислимим" не знайти зниклий 2014 року малайзійський "Боїнг"

Інформація, за якою можна було б відстежити місцезнаходження літака, дуже обмежена.

В Австралії вважають "немислимим" не знайти зниклий 2014 року малайзійський "Боїнг"
Пропавший лайнер, нарисованный сочувствующими филиппинскими школьниками
Фото: EPA/UPG

Слідчі назвали "майже немислимим", що зниклий 2014 року Boeing 777 рейсу MH370 авіакомпанії Malaysia Airlines так і не був знайдений.

Про це повідомляють у заяві Австралійського бюро з безпеки на транспорті, яке подало остаточні результати розслідування.

Пошук літака, на борту якого перебували 239 осіб, вівся 1046 днів, з 8 березня 2014 року по 17 січня цього року. "Незважаючи на надзвичайні зусилля сотень людей з усього світу, які брали участь у пошуках, літак не виявили", - йдеться в заяві.

У відомстві зазначили, що інформація, за якою можна було відстежити місцезнаходження літака, дуже обмежена. При цьому дані про його перебування були "кращі, ніж будь-коли", зазначили експерти. Однак причини зникнення MH370 можна встановити до тих пір, поки літак не буде знайдено. Раніше зазначали, що слідчі знаходили його уламки.

"Це майже немислимо в епоху сучасної авіації з 10 мільйонами пасажирів, які щодня здійснюють польоти, щоб великий пасажирський літак зник і ніхто у світі не міг би сказати з упевненістю, що сталося з людьми на борту", - повідомляють у заяві.

Уряд Австралії заявив, що розслідування відновлять, щойно будуть виявлені нові достовірні докази. Малайзія продовжує розслідування.

У вересні 2016 року влада Малайзії знайшла біля берегів Танзанії уламок зниклого літака. Закрилки лайнера знайшли біля острова Пемба в червні 2016 року за 6000 кілометрів від зони пошуку MH370. У 2015 році фрагмент літака виявили на схід від Мадагаскару, біля берегів французького острова Реюньон. Крім того, уламки MH370 знаходили поблизу Мозамбіку і на Маврикії.

У ніч на 8 березня 2014 року Boeing 777, який прямував з Куала-Лумпура в Пекін, зник з екранів радарів над Південно-Китайським морем. На його борту перебували 227 пасажирів і 12 членів екіпажу. Офіційно їх вважають загиблими. Пошуки на воді і на суші велися Малайзією, Австралією і КНР на площі 120 тис. квадратних метрів і були припинені в січні 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram