ГоловнаСвіт

У Каталонії почалося голосування на референдумі про незалежність (оновлено)

Влада Іспанії вважає референдум незаконним.

Вже за чотири години до початку голосування на референдумі про незалежність у Каталонії біля дільниць для голосування вишикувалися черги, повідомляє Reuters.

Фото: EPA/UPG

Ті, хто стоїть в них вважає, що таким чином зможуть захистити дільниці від поліції, яка виконує розпорядження Мадрида про їх закриття і прагне зірвати референдум, який визнала центральна влада незаконним.

Десятки шкіл, як передає агентство, зайняті цілими сім'ями місцевих жителів, які чергували в них всю ніч. Деякі школи, в яких розташовані дільниці для голосування, взяли під охорону фермери, оточивши їх сільськогосподарською технікою.

Напередодні поліція заявила, що закрила в Каталонії 1300 з 2315 шкіл, де планувалося організувати голосування про незалежність регіону.

Оновлення. Незважаючи на зусилля поліції, на деяких дільницях почалося голосування. Іспанська The Local повідомляє, що організатори референдуму дозволили голосувати на будь-якій дільниці при наявності паспорта або іншого документа, що засвідчує особу. Більш того, бажаючі проголосувати можуть принести з собою надрукований на принтері бюлетень.

Фото: twitter.com/interiorgob

Поліція тим часом почала вилучати урни для голосування разом з бюлетенями, повідомляється в твіттері міністерства внутрішніх справ Іспанії.

Влада Іспанії вважає референдум про незалежність Каталонії незаконним. Перед голосуванням пройшли арешти каталонських чиновників, були вилучені бюлетені для голосування. Прихильники незалежності влаштували в Барселоні масові вуличні акції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram