ГоловнаСвіт

У Киргизстані затримали депутата парламенту за підозрою в підготовці перевороту

Він є прихильником опозиційного кандидата в президенти.

У Киргизстані затримали депутата парламенту за підозрою в підготовці перевороту
Фото: kenesh.kg

Державний комітет національної безпеки Киргизстану 30 вересня затримав депутата місцевого парламенту (Жогорку Кенеш) Канатбека Ісаєва.

Як повідомляє "Радио Азаттык", його звинувачують у підготовці державного перевороту.

"З матеріалів кримінальної справи випливає, що Канатбек Ісаєв, як активний прихильник кандидата на посаду президента Омурбека Бабанова, у змові з представниками організованих злочинних угруповань з метою організації масових заворушень і подальшого насильницького захоплення влади здійснював підбір, підкуп і підготовку молодих людей, у тому числі членів ОЗУ, для використання їх у протиправних акціях під час і після виборів президента КР, під приводом фальсифікації підсумків голосування", - йдеться в повідомленні держкомітету.

Стверджують, що Ісаєв розглядав можливість збройного захоплення влади і дестабілізації ситуації в країні.

Генеральна прокуратура Киргизстану повідомила про відкриття кримінальної справи проти Ісаєва за статтями "підготовка до злочину", "масові заворушення" і "насильницьке захоплення влади або насильницьке утримання влади".

Канатбек Ісаєв є депутатом Жогорку Кенеша від фракції "Киргизстан".

15 жовтня в Киргизстані пройдуть вибори президента країни. У них братимуть участь 12 кандидатів, у тому числі лідер опозиційної парламентської фракції "Республіка - Ата-Журт" Омурбек Бабанов, який є одним з двох основних претендентів на президентську посаду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram