ГоловнаСвіт

У Воронезькій області Росії п'ятирічний хлопчик викрав автомобіль і потрапив у ДТП

Проти матері порушено справу за невиконання обов'язків з виховання неповнолітнього. 

У Воронезькій області Росії п'ятирічний хлопчик викрав автомобіль і потрапив у ДТП
Фото: 112.ua

У Воронезькій області Росії поліція порушила кримінальну справу стосовно 47-річної мешканки після того, як її п'ятирічний син викрав машину і потрапив у ДТП.

Як повідомляє прес-служба ГУ МВС РФ по Воронезькій області, уранці 11 вересня дитина перебувала за кермом легкового автомобіля та потрапила в ДТП, скоївши зіткнення із двома припаркованими машинами.

Поліцейські знайшли в салоні маленького хлопчика, який не міг назвати імені та як потрапив у автомобіль. Нікого з родичів дитини поруч не виявилося. При цьому автомобіль належав не родичу хлопчика, а чоловікові, який залишив його відчиненим із ключами в замку запалювання. Жодних тілесних ушкоджень у хлопчика виявлено не було.

13 вересня до ВВС звернулася 35-річна місцева мешканка, хрещена мати хлопчика. Вона розповіла, що хлопчик "особливий", не вміє розмовляти і потребує постійного догляду та регулярного приймання ліків. Рідна мати дитини цього самого дня була затримана й допитана поліцейськими. 

За версією слідства, перед відвідуванням з дитиною корекційного центру, вона купила алкоголь і сіла відпочити на дитячому майданчику. Жінка розпивала алкоголь і не помітила, як і куди зникла дитина. Пошукавши сина, вона не стала звертатися до поліції, а пішла в компанію своїх знайомих, котрі "ведуть аморальний спосіб життя", де й залишилася на два дні.

Справу порушено за ст. 156 КК Росії (невиконання обов'язків з виховання неповнолітнього). Санкцією цієї статті передбачено максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 3 років.

Раніше у вересні у Воронезькій області РФ зіштовхнулися 28 автомобілів. Одна з машин загорілася.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram