ГоловнаСвіт

Швейцарці відхилили підвищення пенсійного віку на референдумі

Жінки повинні були виходити на пенсію в 65 років, а не в 64 роки.

Швейцарці відхилили підвищення пенсійного віку на референдумі
Архив
Фото: EPA/UPG

За даними екзитполів, на референдумі в Швейцарії громадяни країни відхилили проект першої за останні 20 років пенсійної реформи.

Про це після закриття виборчих дільниць у неділю, 24 вересня, повідомив швейцарський телеканал SRF, зіславшись на інформацію, отриману після обробки частини бюлетенів, і прогноз, підготовлений інститутом Gfs.bern, повідомляє DW. Своєю чергою агентство AFP з посиланням на екзит-пол повідомляє, що проти пенсійної реформи проголосували 53 відсотки виборців.

Згідно з інформацією телеканалу, кілька кантонів вже надали дані з оброблених бюлетенів. У всіх з них, за винятком напівкантону Базель-Штадт, виборці проголосували проти реформи.

Поправки до виборчого законодавства були схвалені парламентом з мінімальною перевагою голосів ще навесні. Вони припускають підвищення пенсійного віку для жінок з 64 до 65 років. Крім того, планувалося підвищення пенсійних внесків з заробітних плат і зборів від податку на додану вартість (ПДВ). При цьому ставка ПДВ повинна зрости з 8,0 до 8,3 відсотка.

Консервативна Швейцарська народна партія (SVP), що володіє більшістю в Національній раді, виступає проти реформи, яку нині вважає занадто дорогим проектом "лівих".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram