ГоловнаСвіт

Турецька авіація розбомбила збройні склади курдів на півночі Іраку

Авіаудари завдано напередодні референдуму про незалежність.

Турецька авіація розбомбила збройні склади курдів на півночі Іраку

Турецька авіація завдала ударів по складах зброї і схронах забороненої в Туреччині Курдської робочої партії (КРП) в північній частині Іраку.

Про це пише DW з посиланням на Генеральний штаб турецьких збройних сил. Ударів по цілях в районі Гара завдано ще напередодні в рамках тривалої операції проти КРП.

Армія Туреччини посилює свою присутність на кордоні з Іраком напередодні запланованого на 25 вересня референдуму про незалежність Іракського Курдистану. Анкара під загрозою санкцій вимагає скасування цього голосування.

Ппредставник президента Туреччини Ібрахім Калин знову попередив, що проведення референдуму про незалежність в Іракському Курдистані матиме серйозні наслідки. У зв'язку з цим Калин також нагадав про заяву, прийняту Радою національної безпеки Туреччини, в якій запланований курдами референдум назвав незаконним і неприйнятним.

Парламент Туреччини 23 вересня продовжив мандат на військові операції турецької армії в Іраку і Сирії. У північній частині Сирії турецькі війська, борючись на боці повстанців, відвоювали низку територій у бойовиків "Ісламської держави" (ІД). При цьому між турецькими солдатами і формуваннями курдів траплялися численні інциденти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram