ГоловнаСвіт

Радбез ООН визнав ракетний запуск КНДР загрозою всьому світу

Організація висловила серйозну стурбованість.

Радбез ООН визнав ракетний запуск КНДР загрозою всьому світу
Фото: Facebook/Петро Порошенко

Останні ракетні випробування Північної Кореї є загрозою не тільки для регіону, а й для всіх країн-членів ООН, йдеться в заяві за підсумками закритих консультацій Ради Безпеки ООН.

"Рада Безпеки різко засуджує КНДР за її обурливі дії і вимагає, щоб КНДР негайно припинила всі подібні кроки. Рада Безпеки підкреслює, що ці дії КНДР є не тільки загрозою для регіону, а й для всіх держав-членів ООН", - йдеться в заяві.

Організація висловила серйозну стурбованість у зв'язку з тим, що Пхеньян цілеспрямовано підриває мир і стабільність у регіоні, чим порушує низку міжнародних угод.

Як вирішення конфліктної ситуації Радбез ООН пропонує вжити "негайних і конкретних заходів" зниження напруженості.

Йдеться про балістичні випробування Північної Кореї, які уряд країни провів у вівторок, 29 серпня. Тоді з одного з полігонів була запущена міжконтинентальна балістична ракета "Хвасон-12". Вона пролетіла над Японією, через її північний острів Хоккайдо і, згідно з підрахунками влади Японії, упала за 1180 км від мису Ерімо. Загалом снаряд пролетів приблизно 2,7 тис. км.

Влада КНДР назвала останні випробування "прелюдією" запуску ракет до військової бази США, розташованої на острові Гуам у Тихому океані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram