ГоловнаСвіт

Австралія задумалася про модернізацію флоту через загрозу з боку КНДР

Спорудження наземного протиракетного щита в Австралії оцінюють у $10 млрд.

Австралія задумалася про модернізацію флоту через загрозу з боку КНДР
Фото: wikipedia.org

Міністр оборонної промисловості Австралії Крістофер Пейн підкреслив, що федеральний уряд розглядає можливість модернізації нових есмінців ВМС Австралії системами протиракетної захисту через загрозу з боку Північної Кореї.

Про це повідомляє news.com.

"У Білій книзі оборони й інтегрованому інвестиційному плані передбачено модернізацію есмінців", - заявив міністр.

За його словами, Австралія може перекинути $1,3 млрд, передбачених для модернізації наземних засобів ПРО, на розвиток її морської складової.

Установка захисту від міжконтинентальних балістичних ракет буде також розглянута під час спорудження дев'яти фрегатів ВМС, які будують у Аделаїді (штат Південна Австралія).

Крім того, зміцнити статус Австралії як потужної військово-морської держави в південній частині Тихого океану повинні нові підводні човни, які також будує в Аделаїді французький підрядник Naval Group.

Водночас міністр підкреслив, що спорудження країною наземного протиракетного щита за зразком США може зайняти до 10 років і коштуватиме не менш ніж $10 млрд.

Нагадаємо, 26 серпня КНДР запустила в напрямку Японського моря три ракети малої дальності, які пролетіли близько 250 км. Пізніше Кім Чен Ин заявив, що запуск ракети - перший крок військової операції КНДР в Тихому океані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram