ГоловнаСвіт

У Польщі виявили нові докази провини чиновників у катастрофі Ту-154 Качинського

У Генпрокуратурі Польщі вважають, що кінець року принесе "нові важливі процесуальні рішення".

У Польщі виявили нові докази провини чиновників у катастрофі Ту-154 Качинського
Авиакатастрофа под Смоленском
Фото: liveinternet.ru

Протягом останніх тижнів виявлено нові докази прогалин польських чиновників у підготовці "Смоленського" візиту президента Леха Качинського. Їх долучено до слідства про так звану дипломатичну зраду під час підготовки цього візиту.

Про це заявив керівник Національної прокуратури Польщі, заступник генпрокурора РП Богдан Свенчковський, передає "Укрінформ"

"Останні тижні і місяці принесли несподіваний новий доказовий матеріал. Про них у публічній сфері раніше нічого не було відомо", - заявив Свенчковський.

За його словами, нові матеріали про провину польських чиновників були отримані під час роботи прокуратури і польських спецслужб. Свенчковський додав, що раніше цей матеріал "був десь захований".

Заступник генпрокурора вважає, що у зв'язку із цим кінець року принесе "нові важливі процесуальні рішення".

Зараз у Польщі триває кілька слідств у справі Смоленської катастрофи. У березні цього року міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич подав у Національну прокуратуру заяву на екс-прем'єра РП Дональда Туска про вчинення злочину у Смоленській справі за статтею Кримінального кодексу Польщі, яка передбачає покарання за дипломатичну зраду.

10 квітня 2010 року недалеко від військового аеродрому під Смоленськом розбився літак Ту-154М з президентом Польщі Лехом Качинським і польськими високопосадовцями. Тоді загинули 96 осіб. У квітні 2017 року в Польщі заявили, що літак Качиньського почав розпадатися ще в повітрі.

У серпні в Польщі заявили, що пошкодження крила літака Качинського мають ознаки вибуху.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram