ГоловнаПолітика

Україна засудила запуск міжконтинентальної балістичної ракети КНДР

МЗС закликає керівництво КНДР припинити провокації і почати діалог зі світовою спільнотою.

Україна засудила запуск міжконтинентальної балістичної ракети КНДР
Фото: panoptikon.org

Україна рішуче засуджує запуск КНДР міжконтинентальної балістичної ракети, яка цього разу становила серйозну загрозу Японії. Про це йдеться в заяві на сайті Міністерства закордонних справ України.

"Він (запуск, - ред.) став викликом усім державам регіону і регіональній стабільності, оскільки повністю суперечить мирним дипломатичним шляхам урегулювання проблеми безпеки на Корейському півострові", - йдеться в повідомленні.

У МЗС зазначають, що продовження Пхеньяном таких запусків є свідомим і систематичним порушенням міжнародного права і низки відповідних резолюцій Ради Безпеки ООН щодо північнокорейської ракетної програми, особливо після одностайного ухвалення відповідної резолюції.

"Україна приєднується до всіх країн, які виступили із засудженням такої небезпечної діяльності Пхеньяна, і закликає керівництво КНДР негайно припинити провокації і розпочати діалог зі світовою спільнотою. В іншому разі санкції Ради Безпеки повинні бути доповнені і посилені", - підкреслили в МЗС.

Нагадаємо, ввечері Рада Безпеки ООН проведе екстрене засідання у зв'язку з новим ракетним пуском КНДР. Запуск північнокорейської ракети відбувся 28 серпня. Вона була запущена в бік японського регіону Тохоку. Ракета пролетіла над північними територіями Японії, розпалася на три частини і впала в акваторію Тихого океану, за 1180 км на схід від мису Ерімо, біля берегів острова Хоккайдо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram