ГоловнаСвіт

РБ ООН проведе екстрене засідання через ракетний пуск КНДР у бік Японії

Ракета пролетіла над північними територіями країни, розпалася на три частини і впала в океан.

РБ ООН проведе екстрене засідання через ракетний пуск КНДР у бік Японії
Заседание Совбеза ООН
Фото: Владимир Ельченко

Рада Безпеки ООН проведе увечері 29 серпня екстрене засідання у зв'язку з новим ракетним пуском КНДР.

Як повідомляє агентство Reuters, ініціаторами засідання стали Японія, США і Південна Корея.

Запуск північнокорейської ракети відбувся 28 серпня. Її запустили в бік японського регіону Тохоку. Ракета пролетіла над північними територіями Японії, розпалася на три частини і впала в акваторію Тихого океану, за 1180 км на схід від мису Ерімо, біля берегів острова Хоккайдо. Японська армія не збивала ракету, оскільки, за словами голови японського кабміну Есіхіде Сугі, країна не побачила в ній загрози. Пентагон також не побачив загрози для США в запущеній Північною Кореєю ракеті. Разом із тим прем'єр Японії Сіндзо Абе підкреслив, що має намір зробити все необхідне для забезпечення безпеки японських громадян.

За даними південнокорейських військових, запуск ракети з КНДР негайно зафіксували ППС Південної Кореї, а також корабель із системою ПРО Aegis.

За інформацією Об'єднаного комітету начальників штабів Японії, КНДР провела запуск невідомої ракети з району Сунан (Пхеньян), яка полетіла в бік Східного моря о 5:57 за місцевим часом (23:57 за Києвом). Ракета пролетіла 2,7 тис. км і піднялася на висоту 550 км.

Пізніше глава Міноборони Японії Іцунорі Ондера повідомив, що КНДР, імовірно, запустила ракету середньої дальності "Хвасон-12". Південнокорейські військові також заявили про те, що КНДР запустила балістичну ракету середньої дальності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram