ГоловнаСвіт

Європейські лідери узгодили нову політику надання притулку африканським біженцям

Макрон запропонував ідентифікувати шукачів притулку ще на території Нігеру і Чаду.

Європейські лідери узгодили нову політику надання притулку африканським біженцям
Фото: Ольга Макар

Громадянам Нігеру і Чаду, які шукають притулку в Європі, пропонують заздалегідь реєструватися в спеціальних списках для ідентифікації.

Таким чином країни Європи допоможуть контролювати міграцію, повідомляє DW.

Президент Франції Еммануель Макрон запропонував ідентифікувати шукачів притулку з Нігеру і Чаду ще на території цих країн. З цією пропозицією погодилися лідери Іспанії, Італії та Німеччини, які в понеділок, 28 серпня, брали участь в паризькому міні-саміті з питань міграції.

Під час саміту лідери Франції, Німеччини, Італії, Іспанії, Нігеру, Чаду і Лівії визнали, що є потреба "організувати переселення особливо вразливих людей, які потребують міжнародного захисту".

Європейські країни планують проводити свої "місії захисту" в Африці разом з агентством ООН у справах біженців. Ця процедура дозволить мігрантам переїхати в Європу, якщо вони будуть вказані у відповідному списку ООН, який буде зареєстровано в органах влади Нігеру і Чаду.

Макрон не вказав, скільки саме біженців з Африки можуть використовувати цей запропонований метод для легального переселення в Європу. Тим часом лідери європейських країн домовилися допомогти Нігеру і Чаду з прикордонним контролем, щоб зупинити незаконну міграцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram