ГоловнаСвіт

14 російських військових госпіталізовано після масової бійки у військовій частині Свердловської області

За попередньою інформацією, контрактники напали на строковиків з ножами і заточками.

14 російських військових госпіталізовано після масової бійки у військовій частині Свердловської області
Российские солдаты

У результаті масової бійки в 473-му окружному навчальному центрі підготовки молодших спеціалістів (в/ч 31612) в Єлані у Свердловській області Росії госпіталізовано 14 осіб.

Про це повідомляє URA.ru з посиланням на джерело у військовому відомстві.

За інформацією співрозмовника видання, 60 контрактників із Туви і близько сотні солдатів місцевого гарнізону влаштували бійку.

За словами співрозмовника видання, тувинських бійців прислали у Свердловську область для "проходження курсів виживання". За день до від'їзду вони купили алкоголь і відзначили закінчення навчання. Джерело розповіло, що контрактники з Туви "згадали якісь образи від місцевих" і вирішили атакувати казарму, озброївшись ножами і заточками.

У результаті бійки 13 військовослужбовців Єланського гарнізону і один офіцер отримали ножові поранення.

За даними джерела, в Єланський навчальний центр приїхала робоча група старших офіцерів на чолі із заступником командувача ЦВО генерал-лейтенантом Хасаном Калоєвим. Вони розслідуватимуть обставини події.

"Ми поки що працюємо. Коли зберемо всю необхідну інформацію про обставини, щоб це було не на шкоду справі, тоді зможемо прокоментувати", - сказав заступник керівника відділу військового слідчого управління в Центральному військовому окрузі СК Олексій Садовський.

Нагадаємо, наприкінці липня в Росії омбудсмен запропонувала дозволити жінкам проходити строкову службу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram