ГоловнаСвіт

США випробували міжконтинентальну балістичну ракету

Випробування не є відповіддю на недавні північнокорейські дії, наголошено в заяві.

Військово-повітряні сили США провели чергові успішні випробування міжконтинентальної балістичної ракети Minuteman III, передає ABCNews.

Згідно з повідомленням, ракета була запущена о 2:10 за місцевим часом (14:10 за Києвом) з авіабази Вандерберг ВПС США, розташованої приблизно за 200 км на північний захід від Лос-Анджелеса, штат Каліфорнія.

У заяві ВПС США наголошено, що випробування не є відповіддю на нещодавні північнокорейські дії. Водночас вони демонструють, що ядерні сили Сполучених Штатів є безпечними, надійними, ефективними і в змозі виявити, запобігти і захистити від атак Сполучені Штати і їхніх союзників.

Ці випробування МБР Minuteman III стали четвертими. До цього ракету тестували в лютому, квітні і травні, повідомляє Associated Press. Дальність польоту ракет становила близько 6,8 тис. км.

На озброєнні ВПС США є близько 450 міжконтинентальних балістичних ракет Minuteman III, які в стані бойової готовності розміщені в підземних бункерах на базах у Монтані, Північній Дакоті і Вайомінгу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram