ГоловнаСвіт

Підписаний Трампом закон про санкції проти РФ передбачає $30 млн на енергобезпеку України

Передбачено створення "Фонду для протидії російському впливу".

Підписаний Трампом закон про санкції проти РФ передбачає $30 млн на енергобезпеку України
Фото: EPA/UPG

Закон "Протидія супротивникам Америки через санкції", підписаний президентом США Дональдом Трампом у середу, передбачає виділення коштів на підтримання енергетичної безпеки України.

"Законодавчий акт передбачає створення "Фонду для протидії російському впливу" і виділяє у його бюджет 250 млн. доларів на 2018-2019 фінансові роки. На реалізацію ініціатив за підтримки енергетичної безпеки України передбачається виділення 30 млн доларів", - йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті посольства України в США.

У посольстві зазначають, що політикою США, згідно із законом, є підтримка уряду України у відновленні суверенітету і територіальної цілісності, засудження та протидія всім дестабілізаційним зусиллям уряду РФ в Україні, невизнання незаконної анексії Криму урядом РФ або відокремлення будь-якої частини території України з використанням військової сили.

Передбачена також допомога США з реформування енергетичного сектора України і зменшення залежності від російських енергетичних ресурсів, продовження протидії реалізації проекту "Північний потік-2".

Раніше цей закон був схвалений переважною більшістю Палати представників Конгресу США (419 голосів "за", 3 - "проти", 12 - не голосували) і Сенатом США (98 - "за", 2 - "проти"). Після підписання документа президентом США 2 серпня закон набув чинності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram