ГоловнаСвіт

Німеччина повинна виплатити Польщі військові репарації, - Мацеревич

Польща днями опублікує доповідь про міжнародно-правове обґрунтування можливих офіційних претензій Польщі до ФРН.

Німеччина повинна виплатити Польщі військові репарації, - Мацеревич
Антоний Мацеревич
Фото: newsweek.pl

Міністр оборони Республіки Польщі Антоній Мацеревич заявив, що Німеччина повинна виплатити Польщі військові репарації за заподіяний матеріальний збиток і злочини проти польського народу, вчинені в 1939-1945 рр.

Про це повідомляє "Польське радіо" з посиланням на інтерв'ю Мацеревича телеканалу TVPInfo.

За словами Мацеревича, польська держава де-факто ніколи не відмовлялася від претензій на адресу Німеччини, яка почала 1 вересня 1939 року військову агресію проти Польщі, а потім упродовж майже п'яти років окупувала польські території.

"Це неправда, що польська держава відмовилася від належних їй німецьких військових репарацій. Це радянська колонія, іменована Польською Народною Республікою, відмовилася від частини репарацій, пов'язаних із теж маріонетковою державою під назвою Німецька Демократична Республіка. До речі, цей акт ніколи не отримував формально-юридичного оформлення, а скоріше носив політичний і публіцистичний характер", - зазначив польський міністр.

Разом з тим, депутат від правлячої партії "Право і Справедливість" Аркадіуш Мулярчик повідомив, що Бюро юридичних аналізів польського Сейму в найближчі дні опублікує доповідь про міжнародно-правове обґрунтування можливих офіційних претензій Польщі до Німеччини.

Нагадаємо, в серпні 2016 року Німеччина відмовилася виплачувати військові репарації Греції. Афіни оцінили збитки, завдані під час нацистської окупації Греції, на суму €400 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram