ГоловнаСвіт

"Нічні вовки" втратили путінський грант

З 2012 року пропутінським байкерам виділили більш ніж $1 млн.

"Нічні вовки" втратили путінський грант
"Ночные волки"
Фото: nwrussia.info

Пропутінський мотоклуб "Нічні вовки" цього року не отримав президентського гранту на розвиток своєї діяльності.

Про це повідомляє телеканал "Дождь".

Зазначають, що з 2012 року пропутінським байкерам виділили понад 60 млн рублів ($1 млн), за які вони намагалися будувати філію парку "Патріот" в окупованому Севастополі і проводили щорічні байкерські ялинки.

Також зазначають, що не всіх прихильників російського руху "Антимайдан" залишили без фінансування. Наприклад, бойове Братство сенатора Дмитра Сабліна отримає майже 9 млн рублів на створення центру захисту прав ветеранів і проведення кубка пам'яті героїв-далекосхідників.

Як повідомляє телеканал, цього року на підтримку некомерційних організацій з бюджету Росії виділили понад 2 млрд рублів ($33,4 млн).

Результати конкурсу президентських грантів дали привід для обговорення нового курсу Кремля щодо НКО. Уподобання Адміністрації президента змінилися - замість популістів і патріотів тепер підтримують благодійників. Зокрема, 146 грантів на 323 млн рублів отримали проекти, пов'язані з охороною здоров'я, 133 гранти на 303,5 млн руб. - проекти в галузі науки і освіти, 123 гранти на 250 млн - проекти, пов'язані із соціальним обслуговуванням громадян. Найбільші гранти отримали театральний фестиваль "Золота маска" - 50 млн рублів, і Червоний Хрест. Крім того, гранти отримали три з 20 "іноземних агентів", які подали заявки на отримання грантів.

За однією з версій, річ у тому, що змінилася схема виділення грошей - раніше гранти розподіляли через уповноважені фонди, а тепер через єдиного оператора президентських грантів.

Загалом заявок на гранти, пов'язані з темами патріотичного виховання, - понад 300, але отримали фінансування одиниці. У фонді президентських грантів припускають, що це рішення надійшло зверху.

"Зрозуміло, що це якесь політичне рішення, ухвалене у верхах, прийняте для того, щоб цей конкурс зробити дійсно зробити конкурсом не кон'юнктурних проектів, а конкурсом професійних проектів. Важливо показати, що отримають ті чи інші групи населення в результаті реалізації цього проекту. Мабуть, узято курс на те, щоб цей конкурс став чеснішим, прозорим, об'єктивним", - пояснила Олена Тополева-Солдунова, член об'єднаного експертної ради фонду президентських грантів.

Нагадаємо, що торік "Нічні вовки" отримали путінський грант у розмірі $51 тис. на "мотоциклетні паломництва".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram