ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики "ДНР" на 7 годин затримали вантажівку ОБСЄ на Донбасі

МЗС вимагає від Росії забезпечити повну свободу пересування спостерігачів.

Бойовики "ДНР" на 7 годин затримали вантажівку ОБСЄ на Донбасі
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Бойовики "ДНР" понад 7 годин утримували вантажівку з обладнанням спостерігачів ОБСЄ біля населеного пункту Оленівка, що у Волноваському районі Донецької області.

Про це йдеться в мікроблозі Twitter місії.

Зазначено, що представникам місії дозволили проїхати через тільки 7,5 години після затримання.

В ОБСЄ назвали цей інцидент порушенням Мінських угод і мандата моніторингової місії.

Міністерство закордонних справ України вимагає від Росії забезпечити повну свободу пересування спостерігачів на Донбасі.

"Вимагаємо від Росії виконувати мінські домовленості, припинити провокації, забезпечити повну свободу пересування СММ", - написала спікер МЗС Мар'яна Беца у своєму Twitter.

Вона також зазначила, що обмеження доступу місії до непідконтрольних Україні територій є "посиленням курсу Росії та її бойовиків на залякування спостерігачів ОБСЄ".

Нагадаємо, 17 липня спостерігачі СММ ОБСЄ не змогли потрапити у Світлодарськ через заміновану дорогу. До цього бойовики "ДНР" не пустили спостерігачів у Седове під Маріуполем, оголосивши його "прикордонною зоною з особливим статусом".

23 квітня в районі села Пришиб (територія, підконтрольна бойовикам "ЛНР") підірвався автомобіль спостерігачів ОБСЄ. У результаті вибуху загинув співробітник місії, громадянин США, ще двоє - громадянин Чехії і громадянин Німеччини - отримали поранення. Після події місія ОБСЄ вирішила обмежити патрулювання до початку розмінування території - було зменшено географію патрулювання і припинено польоти БПЛА.

7 травня спостерігачі ОБСЄ також повідомили про сексуальні домагання з боку бойовиків. 18 травня в спостерігачів ОБСЄ кинули димову шашку.

20 червня бойовики "ДНР" знову напали на спостерігачів - озброєний чоловік обстріляв автомобіль місії в Ясинуватій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram