ГоловнаСвіт

Чоловік у футболці "Оплоту" вдарив журналіста в Москві під час зйомки репортажу про день ВДВ (оновлено)

Він увійшов у кадр зі словами "Моя країна, с*** б****, Україну захопимо, б****".

Чоловік у футболці "Оплоту" сьогодні вдень напав на кореспондента НТВ Микиту Развозжаєва, який у прямому ефірі розповідав про те, як відзначають російські десантники день ВДВ у Парку Горького в Москві.

Під час прямого включення п'яний чоловік увійшов у кадр зі словами "Моя країна, с*** б****, Україну захопимо, б****". Кореспондент попросив його помовчати, після чого отримав удар у щелепу. Репортаж довелося перервати.

Напад стався в той момент, коли кореспондент розповідав, що ВДВ називають "елітними" військами.

Оновлено: Співробітники поліції затримали чоловіка, який вдарив по обличчю кореспондента НТВ. Про це повідомляє "Интерфакс" із посиланням на прес-службу московського управління поліції.

Чоловіка доставили в ВМВС "для подальшого розгляду".

У МВС зазначили, що нападник не має стосунку до ВДВ. На сайті НТВ повідомляють, що стан здоров'я Развозжаєва не викликає побоювань. Проте він звернувся по медичну допомогу, щоб зафіксувати подію. Прокуратура Москви почала перевірку за фактом побиття.

Нагадаємо, "Оплот" - харківська громадська організація на основі однойменного бійцівського клубу. Голова МВС Арсен Аваков говорив, що "Оплот" під час Євромайдану займався викраденням і тортурами активістів. Активісти цієї організації, за його словами, також відповідальні за масовий підпал автомобілів у Києві.

Один із лідерів "Оплоту" Олександр Захарченко сьогодні очолює "ДНР". Безпосереднього керівника цієї організації Євгена Жиліна застрелили у вересні 2016 року в одному з ресторанів підмосковного селища Горки-2.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram