ГоловнаПолітика

Порошенко вітає нові санкції США проти РФ

"Вони будуть діяти до повного звільнення української землі".

Порошенко вітає нові санкції США проти РФ
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко виступив з привітанням у зв'язку з підписанням президентом США Дональдом Трампом нового пакету санкцій проти Росії.

"Як ми і домовлялися у Вашингтоні, Конгрес проголосував, а Президент Дональд Трамп підписав. Санкції стосуються в тому числі і заполітизованого проекту "Північний потік-2". Вони будуть діяти до повного звільнення української землі. Це ще раз підтверджує стратегічний напрям відносин України та Сполучених Штатів", - написав Порошенко у фейсбуці.

Минулого тижня Сенат США схвалив законопроект про нові санкції. Закон не вводить прямо ніяких нових заходів і не зобов'язує президента їх вводити. Однак передбачає можливість введення нових санкцій проти інвесторів з будь-якої країни, наприклад, за участь в спорудженні російських експортних трубопроводів.

Також обмеження забороняють американському президентові знімати санкції з Росії без схвалення Конгресу.

Крім того, у розділі про допомогу в забезпеченні енергетичної безпеки України прямо згадується необхідність, з точки зору американських конгресменів, протидіяти будівництву газопроводу "Північний потік - 2" з Росії по дну Балтійського моря до Німеччини.

Саме тому ухвалений законопроект дуже стурбував Євросоюз, і кілька європейських лідерів вже виступили з критикою цього документа.

Росія ще до підписання документа президентом США оголосила про запровадження заходів у відповідь щодо Вашингтона. Зокрема, РФ забрала у посольства США дачу і веліла відкликати частину дипломатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram