ГоловнаПолітика

НАБУ затримало підозрюваного в розкраданні 94 млн грн у рамках нацпроекту "Якісна вода"

Проект передбачав встановлення 23 тисяч водоматів.

НАБУ затримало підозрюваного в розкраданні 94 млн грн у рамках нацпроекту "Якісна вода"
архивное фото
Фото: Сергей Нужненко

Національне антикорупційне бюро 2 серпня затримало керівника компанії, якого підозрюють у розкраданні 94,2 млн гривень у рамках національного проекту "Якісна вода".

Про це повідомляють у фейсбуці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, яка забезпечує процесуальне керівництво.

За версією слідства, в 2012-2014 роках підозрюваний разом із посадовими особами Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України та державного підприємства "Державна інвестиційна компанія" заволоділи коштами, передбаченими в державному бюджеті для реалізації національного проекту з очищення води.

"Якісна вода" передбачала встановлення автоматичних комплексів з очищення та продажу води - так званих водоматів. Планували облаштувати 23 тисячі таких систем.

У травні 2015 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що головне слідче управління МВС України проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні з ознаками злочинів, передбачених статтями 191 і 209 КК України (розкрадання державних коштів, а також легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом) за фактом діяльності службових осіб Держінвестпроекту.

Один з епізодів, який вели слідчі, - виділення 94,2 млн грн компанії "ТД Борисфен". За даними Авакова, компанія пов'язана з керівником Держінвестпроекту Владиславом Каськівим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram