ГоловнаСвіт

Росія забрала в посольства США дачу і веліла відкликати частину дипломатів

Загальна кількість персоналу в американських установах має скоротитися до 455 осіб. 

Росія забрала в посольства США дачу і веліла відкликати частину дипломатів
Фото: EPA/UPG

Росія вирішила забрати в посольства США в Москві дачу і веліла скоротити кількість дипломатів. Це зроблено у зв'язку з ухваленням американським Конгресом закону про санкції проти РФ.

Про це йдеться на сайті Міністерства закордонних справ Росії.

"Пропонуємо американській стороні до 1 вересня ц.р. привести кількість дипломатичних і технічних співробітників, що працюють у посольстві США в Москві, в генеральних консульствах у Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі та Владивостоці, до точної відповідності з числом російських дипломатів і співробітників технічного персоналу, які перебувають у США. Це означає, що загальна кількість персоналу, зайнятого в американських дипломатичних і консульських установах у Російській Федерації, скорочується до 455 осіб", - ідеться в заяві міністерства.

Також російська сторона припиняє з 1 серпня використання посольством США в Росії всіх складських приміщень на Дорожній вулиці в Москві і дачі в Срібному бору.

Заборона на використання дачі - це відповідь на аналогічне рішення, ухвалене за Барака Обами, коли у російських дипломатів забрали резиденції в Нью-Йорку і Меріленді.

Нагадаємо, що 27 липня Верхня палата конгресу США переважною більшістю (98-2) ухвалила закон, що запроваджує нові санкції проти Росії, Ірану і КНДР.

У великому документі приблизно половину зі 184 сторінок присвячено Росії; на цих сторінках перераховано все те, в чому американські політики звинувачують Москву - дії щодо України, замахи на кібербезпеку США та інших країн і спроби вплинути на результат виборів, підтримка Башара Асада в Сирії, корупція, порушення прав людини та інше - і згадані всі прийняті досі акти й укази про санкції.

Головне в новому законі - те, що він позбавляє президента можливості скасовувати санкції проти Росії без дозволу парламенту.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram