ГоловнаСвіт

ФСБ затримала підозрюваних у підготовці терактів у Петербурзі

За деякими даними, в пітерському метро посилили режим огляду пасажирів.

ФСБ затримала підозрюваних у підготовці терактів у Петербурзі
Фото: vesti.ru

Сімох вихідців із Центральної Азії затримали за підозрою в підготовці терактів у Санкт-Петербурзі

Про це повідомила прес-служба ФСБ, повідомляє "Интерфакс".

Їх підозрюють у підготовці терактів у місцях масового скупчення людей і на залізничному транспорті. Імена затриманих не розголошують.

Напередодні в соцмережах з'явилася інформація про посилення режиму огляду пасажирів у метро. Співробітники метрополітену оглядали особисті речі відвідувачів петербурзького метро. За словами кореспондента "Дождя", на декількох станціях у черзі на вхід у метро стояли близько ста осіб. Людей оглядали, "як в аеропорту".

Такий режим огляду було введено 23 липня після того, як Ространснагляд заявив, що станції метро Петербурга не відповідають критеріям безпеки. Відомство вказало на профнепридатність інспекторів служби контролю метро, відсутність спеціальних груп швидкого реагування, стаціонарних камер, які підходять за вимогами Ространснагляду.

Нагадаємо, 3 квітня в метро Петербурга стався теракт. Разом із терористом-смертником під час вибуху загинули 15 осіб. Щонайменше 50 осіб постраждали.

У справі про теракт у Петербурзі заарештовано 10 осіб. У квітні ФСБ затримала передбачуваного організатора теракту Аброра Азімова. Слідство вважає, що він готував смертника Акбаржона Джалілова до виконання теракту. Після цього було затримано старшого брата Азімова Акрама. Як повідомляла ФСБ, він був спільником при переправленні грошей для теракту в Петербурзі. У сім'ї затриманих вважають, що "вони не могли бути причетні до організації теракту" і стали "жертвами обставин".

Як повідомляли напередодні, фігурант справи про теракт у Петербурзі звинуватив ФСБ у тортурах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram