ГоловнаСвіт

Фігурант справи про теракт у Петербурзі звинуватив співробітників ФСБ у тортурах

В ізоляторі ймовірного організатора теракту декілька разів відвідували оперативники ФСБ і чинили на нього тиск.

Фігурант справи про теракт у Петербурзі звинуватив співробітників ФСБ у тортурах
Фото: ura.ru

Брат імовірного організатора теракту в Петербурзі Аброра Азімова Акрам попросив притягнути до кримінальної відповідальності співробітників ФСБ. За його словами, співробітники спецслужби, які його затримали, незаконно вивезли його на територію Росії.

Про це розповіла адвокат Азімова Ольга Дінзе, повідомляє "Интерфакс".

"Мій підзахисний перебував в якомусь секретному місці, де під тортурами давав свідчення, потрібні слідчим", - сказала Дінзе на засіданні в Мосміськсуді.

Вона додала, що в ізоляторі Азімова декілька разів відвідували оперативники і чинили на нього тиск. Вони вимагали відмовитися від поданої заяви і примушували відмовитися від захисту Дінзе, розповідає адвокат. За словами Дінзе, перед затриманням Азімову вручили гранату РГД-5, щоб він залишив на ній відбитки пальців.

У результаті теракту в петербурзькому метро 3 квітня загинули 15 осіб. Серед них - терорист-смертник, який підірвав себе в вагоні поїзда, коли той перебував у перегоні між станціями "Сінна площа" і "Технологічний інститут". Під час вибуху постраждали більш ніж 50 осіб. 

Підозрюваний в організації теракту уродженець Киргизії Аброр Азімов був заарештований 18 квітня. Його затримали днем раніше в Одинцовському районі Підмосков'я, при ньому знайшли заряджений бойовий пістолет.

Нагадаємо, раніше стало відомо про існування "секретної в'язниці" ФСБ. Уповноважений із прав людини Тетяна Москалькова заявила, що не вірить в існування в Росії "секретних в'язниць" ФСБ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram