ГоловнаСвіт

Росія спростовує свою причетність до озброєння "Талібану"

У МЗС РФ традиційно заявили про "компанію дезінформації" в американських ЗМІ.

Росія спростовує свою причетність до озброєння "Талібану"
Мария Захарова
Фото: EPA/UPG

МЗС РФ спростувало заяви американського телеканалу CNN про озброєння Росією ісламістського руху "Талібан" в Афганістані. Про це прес-секретар МЗС РФ Марія Захарова заявила в ефірі радіостанції "Говорит Москва".

"Неодноразово заявляли про те, що в американських ЗМІ розгорнуто кампанію дезінформації на тему нібито озброєння Росією "Талібану" в Афганістані і так далі. CNN у цій грі відповідних американських структур - надійний інструмент пропаганди", - заявила вона.

Напередодні CNN повідомив, що бойовики "Талібану" в Афганістані могли отримати зброю від Росії. Телеканал опублікував два відео, на яких зафіксовано російське озброєння.

Ісламістський рух "Талібан" оформився в Афганістані 1994 року. З 1996 по 2001 керував країною, у 2003 році ООН визнала рух терористичною організацією. Таліби надали притулок Осамі бін Ладену після теракту 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку. За різними оцінками, ісламісти контролюють до 70% території Афганістану, число активних бойовиків організації оцінюють у 27 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram