ГоловнаСвіт

Іран пообіцяв "рішуче відповісти" на будь-яку ворожу дію США

Напередодні Конгрес США проголосував за нові обмежувальні заходи проти Ірану, Росії і КНДР.

Іран пообіцяв "рішуче відповісти" на будь-яку ворожу дію США
Фото: alternativechannel.org

Іран розцінює новий законопроект Конгресу США проти Ірану, Росії і КНДР як відвертий ворожий акт, на який країна відповість рішуче.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Ірану з правових і міжнародних питань Аббас Аракчі, повідомляє інформагентство IRNA.

"Новий законопроект Конгресу США проти Ірану, Росії і КНДР - це відвертий ворожий акт усупереч інтересам ІРІ, і Іран, безумовно, відповість на такі дії рішуче", - заявив він.

За словами Аракчі, в разі схвалення новий закон не введе нові санкції проти Ірану, але може вплинути на успішну реалізацію ядерної угоди, відомої як Спільний всеосяжний план дій (СВПД).

"Цей законопроект суперечить низці статей СВПД, в яких США зобов'язані здійснювати СВПД конструктивно й уникати будь-яких дій проти успішної реалізації ядерної угоди", - зазначив він.

У вівторок, 25 липня, Конгрес США проголосував за нові обмежувальні заходи проти Ірану, Росії і КНДР. Для набуття чинності санкцій законопроект повинен схвалити Сенат і підписати президент США.

Як повідомляли раніше, президент США Дональд Трамп застеріг Іран від недотримання ядерної угоди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram