ГоловнаСвіт

ЄС знову вніс ХАМАС до списку терористичних організацій

"Палестинський ісламістський рух ХАМАС має залишитися в чорному списку терористів ЄС".

ЄС знову вніс ХАМАС до списку терористичних організацій
Сторонники ХАМАСа
Фото: EPA/UPG

Вищий суд Євросоюзу скасував рішення суду першої інстанції, який ухвалив у 2014 році виключити ісламістський палестинський рух ХАМАС з чорного списку терористичних організацій ЄС.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Вищий суд Європейського Союзу ухвалив у середу, що палестинський ісламістський рух ХАМАС має залишитися в чорному списку терористів ЄС", - ідеться в повідомленні.

У 2014 році генеральний суд постановив, що у ЄС недостатньо доказів для підтримки заморожування активів і заборон на поїздки учасників палестинського руху ХАМАС, який визнано терористичною організацією Ізраїлем, Канадою, США і Японією, а також заборонено в Йорданії.

ХАМАС, який керує Сектором Газа з 2007 року, недавно опублікував нову, більш прагматичну політичну програму, покликану покласти край ізоляції групи, яку на Заході вважають терористичною організацією. "Ребрендинг", зокрема, повинен показати ХАМАС як ісламістський рух національного визволення, а не гілку фундаменталістської організації "Брати-мусульмани". Мета "знищення Ізраїлю" також прибрана з порядку денного, однак завданням називається "звільнення" історичної території Палестини, яка включає сучасний Ізраїль.

Наприкінці травня ХАМАС очолив колишній керівник Сектору Газа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram