ГоловнаСвіт

ЄС продовжив операцію з протидії нелегальній міграції до кінця 2018 року

Операція "Софія" триває з 22 червня 2015 року.

ЄС продовжив операцію з протидії нелегальній міграції до кінця 2018 року

Рада Євросоюзу продовжила до 31 грудня 2018 року мандат військово-морської операції ЄС "Софія" в Середземному морі.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Ради ЄС

"Операція має два допоміжних завдання: підготовка лівійської берегової охорони і військово-морського флоту, а також сприяння імплементації ембарго на постачання зброї на узбережжі Лівії відповідно до Резолюцій РБ ООН", - відзначили в ЄС.

Крім того, Рада ЄС вирішила створити механізм моніторингу за тренерами, які будуть проводити підготовку лівійської берегової охорони, з метою забезпечити довгострокову ефективність підготовки.

Також передбачається проведення нової діяльності з інспекції та збору інформації про незаконну торгівлю нафтою з Лівії відповідно з резолюцією РБ ООН і розширення можливостей для обміну інформацією про торгівлю людьми з правоохоронними органами країн-членів ЄС, Frontex та Європолом.

Операція "Софія" триває з 22 червня 2015 року. Операція вступила в активну фазу в жовтні 2015 року, що дозволило ідентифікувати, захопити і утилізувати судна, які використовувалися або підозрювалися у використанні контрабандистами в переправі мігрантів або торговцями людьми. Операція також допомогла врятувати близько 40 тис. життів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram