ГоловнаСвіт

Трамп запропонував скоротити видачу грін-карт

Лотереї Diversity Visa гряде кінець.

Президент США Дональд Трамп у середу разом з двома сенаторами-республіканцями Томом Коттоном і Девідом Пердью представив новий законопроект RAISE, спрямований на обмеження легальної імміграції. Про це пише "Голос Америки".

Зліва - направо: Коттон, Трамп і Пердью
Фото: EPA/UPG
Зліва - направо: Коттон, Трамп і Пердью

Законопроект також закликає обмежити допуск у країну родичів мігрантів, скасувати візову лотерею (Diversity Visa lottery) та ускладнити процес отримання грін-карти, що дозволяє жити і працювати в країні.

"Десятиліттями у США діяла імміграційна система, що надає грін-карти в рекордних кількостях низькооплачуваним іммігрантам. Ця політика обтяжувала робітників Америки, її платників податків, розтрачувала її ресурси. RAISE покладе кінець ланцюговій міграції, замінивши колишню систему отримання грін-карт новою системою, заснованою на рейтингу іммігранта. Змагальний процес отримання виду на проживання дасть перевагу претендентам, які здатні говорити англійською, забезпечувати себе та свої родини і мають навички, потрібні нашій економіці", - заявив Трамп.

"Замість сьогоднішньої системи міграції малокваліфікованої робочої сили, жахливої системи, за якої в країну може в'їхати хто завгодно - люди, які ніколи не працювали, злочинці, - ми хочемо ввести систему, засновану на заслугах, яка буде захищати працівників, наших працівників, наших платників податків, нашу економіку", - сказав американський президент.

Нагадаємо, що Україна входить до трійки країн-лідерів за кількістю заявок на "зелену карту" США разом з Ганою і Узбекистаном.

За кількістю переможців Україна також увійшла до топ-десятки, зайнявши восьму позицію. У 2016 фінансовому році українці отримали 1762 "зелені карти".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram