ГоловнаСвіт

У США підтвердили "нормальну двосторонню зустріч" Трампа з Путіним 7 липня

Крім Путіна, Трамп проведе зустрічі принаймні з вісьмома іншими світовими лідерами.

У США підтвердили "нормальну двосторонню зустріч" Трампа з Путіним 7 липня
Фото: EPA/UPG

У США підтвердили, що зустріч президента Дональда Трампа з президентом Росії Володимиром Путіним відбудеться в перший день саміту "Великої двадцятки" в німецькому Гамбурзі, в п'ятницю, 7 липня.

Як повідомили в Білому домі, це буде "нормальна двостороння зустріч", і відбудеться вона у другій половині дня, передає Радіо Свобода.

Раніше у вівторок про зустріч Трампа з Путіним 7 липня повідомили в Москві. Водночас представник президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що ця зустріч на полях саміту "повноцінна" і "сидяча", а не "на ногах". Але прес-конференції двох глав держав після неї не буде, додав він.

Помічник президента Росії Юрій Ушаков висловив надію, що зустріч двох президентів буде "досить ґрунтовною", але додав, що наразі не зрозуміло, скільки часу вона триватиме.

Заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков повідомив, що в центрі уваги зустрічі президентів будуть Сирія і Україна. Але, додав він, цим порядок денний не обмежується.

Раніше радник Білого дому з національної безпеки генерал Герберт Раймонд МакМастер заявляв, що визначеного порядку денного зустрічі двох керівників немає, і американський президент сам відзначить те, про що він захоче говорити з Путіним.

Це має бути перша з часу обрання Трампа особиста зустріч американського керівника з Путіним. За цей час вони двічі говорили по телефону.

Як повідомлялося, крім Путіна, Трамп проведе зустрічі принаймні з вісьмома іншими світовими лідерами. Наприклад, з лідером Китаю Сі Цзіньпіном, канцлером ФРН Ангелою Меркель, прем'єр-міністром Великобританії Терезою Мей.

Нагадаємо, що саміт G20 відбудеться 7-8 червня. Сполучені Штати на ньому вперше будуть представлені новим президентом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram