ГоловнаСвіт

Винних в аварії рейсу МН17 планують судити в Нідерландах

Таке рішення прийняли представники країн, які беруть участь у розслідуванні.

Винних в аварії рейсу МН17 планують судити в Нідерландах
Фото: EPA/UPG

Справи підозрюваних у справі про катастрофу рейсу МН17 "Малайзійських авіаліній" на Донбасі заплановано розглядати в Нідерландах в рамках законодавства країни.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Bloomberg.

Таке рішення прийняли представники країн, які співпрацюють у розслідуванні цієї катастрофи: Нідерландів, Австралії, Малайзії, України та Бельгії.

Агентство відзначає, що розслідування все ще триває, і прийняте рішення не означає того, що винні постануть перед судом найближчим часом.

Нагадаємо, "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейсМН-17 Амстердам - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий у небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 осіб, усі вони загинули.

Міжнародна слідча група прийшла до висновку, що авіалайнер було збито ракетою серії 9M38, запущеною із самохідної вогневої установки BUK-TELAR з сільськогосподарського поля в районі селища Первомайське. Цей район на той момент перебував під контролем проросійських сепаратистів. Далі з розслідування випливає, що самохідна вогнева установка BUK-TELAR була доставлена в Україну з Російської Федерації та використана для атаки на авіалайнер рейсу МН17, а тоді знову повернута на територію РФ.

У середині листопада 2016 року міністр транспорту Малайзії Ліоу Тіонг Лай заявив, що вже ідентифіковано імена 100 підозрюваних, причетних до трагедії, і вони будуть названі до початку 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram