ГоловнаПолітика

Луценко в Брюсселі обговорив покарання винних у катастрофі МН17 на Донбасі

Сторони висловилися про недопустимість терористичних атак на цивільне населення.

Луценко в Брюсселі обговорив покарання винних у катастрофі МН17 на Донбасі
Фото: facebook.com/LarysaSargan

Генеральний прокурор України Юрій Луценко в Бельгії під час зустрічі з Федеральним прокурором Королівства Федеріком Ван Леу і керівниками окремих підрозділів ЄК обговорив питання кримінального переслідування винних в аварії на Донбасі Boeing МН17.

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"З бельгійською стороною обговорено окремі питання двостороннього співробітництва, зокрема кримінального переслідування осіб, винних у збитті пасажирського літака рейсу МН17 Малайзійських авіаліній, і висловилися про недопустимість терористичних атак на цивільне населення", - написала вона в Facebook.

Генпрокурор висловився за необхідність розширення контактів між представниками відомств з метою обміну професійним досвідом та підвищення ефективності двостороннього співробітництва в кримінальному провадженні.

"Укладена в 2015 році угода про співробітництво між Генеральною прокуратурою України і Федеральною прокуратурою Королівства Бельгія в боротьбі з кіберзлочинністю, організованою злочинністю, корупцією і тероризмом стала важливим кроком на шляху поглиблення взаємодії між нашими відомствами у сфері протидії транскордонній злочинності", - зазначив Луценко.

Представники Європейської комісії запевнили українську сторону в подальшій підтримці процесу приведення діяльності правоохоронних органів України у відповідність до найкращих міжнародних практик, повідомила прес-секретар генерального прокурора України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram