ГоловнаСвіт

США наклали санкції на китайський банк за зв'язки з КНДР

Уряд Китаю не є метою санкцій.

США наклали санкції на китайський банк за зв'язки з КНДР
Фото: investigator.org.ua

Офіційний Вашингтон оголосив про введення санкцій проти фізичних та юридичних осіб Китайської Народної Республіки, залучених до незаконних фінансових та інших угод з режимом Північної Кореї, порушуючи резолюції Ради Безпеки ООН.

Про це йдеться в офіційній заяві, оприлюдненій Міністерством фінансів США в четвер.

"Мережа розслідування фінансових злочинів Міністерства фінансів США (FinCEN) дійшла висновку, що китайський банк Bank of Dandong, який виступає як канал для незаконної фінансової діяльності Північної Кореї, визначений як іноземний банк, який займається відмиванням грошей, і тому FinCEN запропонувала ізолювати цей банк від фінансової системи США", - наголошено в заяві.

Управління контролю за іноземними активами (OFAC) додатково визнало двох китайських громадян і одну китайську компанію причетними до розвитку програм КНДР щодо зброї масового ураження, а також постійних порушень з боку Пхеньяна резолюцій Ради Безпеки ООН.

Міністр фінансів США Стівен Мінучін наголосив, що уряд Китаю не є метою санкцій, які вводить Білий дім, повідомляє DW. Однак, зазначив він, США і надалі перевірятимуть зв'язки фінансових установ з КНДР і можуть поширювати свої санкції на інші банки.

Як повідомляли, США ввели санкції проти російських компаній через КНДР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram