ГоловнаСвіт

Туреччина хоче продовжити переговори про вступ у ЄС, - прем'єр-міністр

Раніше турецька влада погрожувала відмовитися від угоди щодо мігрантів з ЄС.

Туреччина хоче продовжити переговори про вступ у ЄС, - прем'єр-міністр
Бинали Йылдырым
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Туреччини Біналі Їлдирим заявив, що Анкара хоче продовжувати переговори з Євросоюзом щодо членства.

Про це повідомляє Аssociated Рress.

"Щодо Туреччини, то ми хочемо продовжувати в повній мірі переговори про членство з Європейським Cоюзом. У нас є таке бажання", - сказав Їлдирим під час спільної прес-конференції з болгарським колегою Бойком Борисовим в Анкарі.

Він нагадав, що Туреччина і ЄС підписали угоду про реадмісію 2016 року, щоб боротися з потоком мігрантів до Європи, в обмін на безвізовий проїзд і кошти для допомоги більш ніж 3 млн біженців.

"Угода була підписана, але, на жаль, не вдалося повною мірою реалізувати її", - сказав голова турецького уряду, додавши, що безвізовий режим і реадмісія "повинні були б, в принципі, набути чинності одночасно".

Раніше турецька влада погрожувала відмовитися від угоди, коли деякі європейські країни заборонили агітаційні мітинги на підтримку владної партії і президента Ердогана.

Угода про асоціацію Туреччини і ЄС була підписана 1963 року. 2016 року Європарламент прийняв резолюцію про призупинення переговорів про членство Анкари через жорсткі дії турецької влади щодо опозиції після спроби держперевороту.

Нагадаємо, у квітні президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив про можливий перегляд позиції щодо вступу Туреччини в ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram