ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

З Росії за 15 місяців незаконно вивели 326 мільярдів рублів

З Росії продовжують активно виводити гроші.

З Росії за 15 місяців незаконно вивели 326 мільярдів рублів
Фото: http://15minut.org

Федеральна митна служба (ФМС) Росії з 1 січня 2016 року по 31 березня 2017 року виявила незаконне виведення коштів із Росії на 326 мільярдів рублів ($5,8 млрд).

Про це повідомляє Rambler News Service з посиланням на прес-службу відомства.

За даними ФМС, з 2013-го по 2015 рік виведення капіталу з країни сягнуло 1,2 трлн рублів. Незаконне перерахування коштів на рахунки нерезидентів у першому кварталі 2017 року становило 2,7 млрд рублів.

Окрім того, ФМС розкрила незаконне переміщення через митний кордон Євразійського економічного союзу (ЄЕС) або через кордон Росії країнами - членами Митного союзу товарів на 9,6 млрд рублів.

У березні The Guardian писала про те, що майже $740 млн пройшли через 17 провідних банків Великобританії в рамках міжнародної схеми з відмивання грошей з Росії.

У лютому газета "Коммерсант" повідомила про появу в Росії "захищеної з усіх боків законом" схеми відмивання грошей, ключовою ланкою якої є Федеральна служба судових приставів.

У липні 2016 року колишній співробітник антикорупційного відомства Молдови розповів, що через комерційні банки республіки відмили понад $22 млрд російського походження.

За даними ЦБ РФ, чистий відтік капіталу з Росії минулого року зменшився майже вчетверо і становив $15,4 млрд доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram