ГоловнаСвіт

Радбез ООН на вимогу США розгляне ситуацію у Венесуелі

За даними правозахисників, жертвами заворушень стали 46 осіб, близько 1000 постраждали.

Радбез ООН на вимогу США розгляне ситуацію у Венесуелі
Беспорядки в Венесуэле
Фото: EPA/UPG

Радбез ООН ООН на неформальній закритій нараді в середу, 17 травня, обговорить ситуацію у Венесуелі, де тривають масові антиурядові виступи, що супроводжуються заворушеннями.

Про це повідомляє агентство EFE з посиланням на дипломатичні джерела.

Із запитом про проведення зустрічі звернулися США. Нарада пройде в другій половині дня після консультацій з приводу Сомалі та Еритреї.

Напередодні, 16 травня, генеральний секретар Організації американських держав Луїс Альмагро поклав відповідальність на венесуельських силовиків "за репресії, які призвели до вбивств, позбавлення волі та тортур".

В останні місяці у Венесуелі загострилася політична криза. Жителі країни, незадоволені економічною ситуацією, виходять на вулиці з вимогою призначення дострокових виборів. Напруження суттєво зросло після того, як на початку квітня Верховний суд ухвалив серйозно обмежити владу опозиційної Національної асамблеї. Рішення викликало протести і незабаром було скасовано, однак ситуацію це не виправило. За даними правозахисників, жертвами заворушень стали 46 людей, близько тисячі постраждали.

МВФ заявляє, що цього року інфляція у Венесуелі перевищить 700% на рік.

Президентські вибори у Венесуелі заплановані на кінець 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram