ГоловнаСвіт

Рада ЄС затвердила перехід на безкоштовний роумінг усередині ЄС

Згодом роумінг скасують для Ісландії, Ліхтенштейну і Норвегії, які не входять у ЄС.

Рада ЄС затвердила перехід на безкоштовний роумінг усередині ЄС
Фото: tsn.ua

Рада ЄС затвердила перехід на безкоштовний роумінг для європейських користувачів на території всього Євросоюзу.

Про це повідомляють на сайті Єврокомісії.

"З 15 червня користувачі з мобільними телефонами, які подорожують в інші країни ЄС, зможуть дзвонити, відправляти текстові повідомлення або здійснювати пошук у мережі без будь-яких додаткових витрат", - йдеться в повідомленні.

Також у заяві наголошено, що пізніше роумінг скасують для Ісландії, Ліхтенштейну і Норвегії, які не входять у ЄС.

Міністр головуючої в ЄС Мальти Еммануель Малліа пов'язала нововведення з відпускним сезоном у Європі. "Коли європейці поїдуть у літню відпустку, вони зможуть скористатися свободою мобільного зв'язку й інтернетом за кордоном, як у себе вдома. ЄС полегшує наше життя в дуже практичних речах", - підкреслила Малліа.

Згідно з домовленістю, оператори мобільного зв'язку в європейських країнах зможуть виставляти один одному рахунки за обслуговування іноземних клієнтів. При цьому ЄС визначив верхню межу націнки за користування "чужою" мережею. Вона буде зафіксована на рівні 3,2 євроцента за хвилину для голосових викликів і 1 євроцент за текстове повідомлення.

Тарифи на мобільний інтернет за кордоном на території ЄС будуть знижуватися поступово - з 7,7 євро за гігабайт у 2017 році до 2,5 євро у 2022 році. Нові тарифи будуть майже на 90% нижчими від нинішніх.

Нагадаємо, що Європарламент прийняв закон про скасування роумінгу всередині ЄС ще в жовтні 2015 року. Наприкінці квітня 2016 року ЄС узявся за скасування мобільного роумінгу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram