ГоловнаСвіт

Росія почала виробництво корабельних турбін на заміну українським

Раніше корабельні двигуни купували в миколаївського "Зоря-Машпроекту".

Росія почала виробництво корабельних турбін на заміну українським
Фото: arms-expo.ru

Науково-виробниче об'єднання "Сатурн" (Рибінськ, Росія) у вівторок розпочало виробництво власних корабельних газотурбінних двигунів, пише ТАСС.

Раніше такі турбіни купували в Миколаєві у заводу "Зоря-Машпроект", але постачання зупинили через агресію РФ проти України.

"Досі всі корабельні газотурбінні двигуни збирали тільки в Україні, в Миколаєві. Сьогоднішній день - це фактично запуск нової галузі - корабельного двигунобудування. Ніколи ми цього не робили. Вони [Україна] думали, що вони нас поставили в глухий кут і ми не зможемо закінчити будівництво фрегатів, але ми це зробили", - заявив на церемонії запуску виробництва віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін.

Йдеться про фрегати проекту 22350. Перший серійний фрегат проекту 22350 "Адмірал Флоту Касатонов" був спущений на воду 12 грудня 2014 року на підприємстві "Північна верф" (Санкт-Петербург). У цей момент на "Північній верфі" триває будівництво фрегатів проекту 22350 "Адмірал Головко" і "Адмірал Флоту Радянського Союзу Ісаков".

Російська Об'єднана двигунобудівного корпорація, в яку входить НПО "Сатурн", планує також повністю замістити українські вертолітні двигуни.

"Цього року в нас план - 130 [вертолітних двигунів ВК-2500], а до 2019 року ми повністю закриваємо вертолітні двигуни з України", - цитує ТАСС голову корпорації Олександра Артюхова.

Раніше основним постачальником вертолітних двигунів для Росії був запорізький завод "Мотор-Січ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram