ГоловнаСвіт

Військова розвідка Нідерландів заявила про зростаючу загрозу з боку Росії

Голландська розвідка заявила про бажання Росії зберегти вплив у країнах навколо себе і зменшити роль НАТО.

Військова розвідка Нідерландів заявила про зростаючу загрозу з боку Росії
Фото: EPA/UPG

Військова служба розвідки і безпеки Нідерландів (MIVD) застерігає, що загроза дестабілізації з боку Росії і різке збільшення кіберзагроз усе більше посилюються.

Про це йдеться в щорічному звіті, опублікованому голландським Міноборони.

"Дестабілізація частково відбувається через російські гібридні війни і глобальне поширення ними сучасних систем озброєння серед режимів, які не сприймають Захід позитивно. Також існує підривний вплив кіберзагроз", - ідеться в звіті.

Як зазначають, хакерські атаки можуть використовуватися для шпигунства, маніпуляції інформацією і саботажу життєво важливих систем і мереж. "Наслідки можуть бути шкідливими для нідерландських збройних сил, економіки та інфраструктури", - наголошено в документі.

У відомстві зазначили, що загроза з боку Росії змінилася протягом декількох років і поєднує збільшення військової сили, гібридної війни, вплив на західні вибори і інше.

"Росія хоче зберегти вплив у країнах навколо себе і домагається суттєво меншої ролі НАТО, оскільки відчуває для себе загрозу. Більше того, Росія хоче, щоб її визнали як військову суперсилу, що здатна вести великі конфлікти", - відзначили в MIVD.

У відомстві зазначили, що, крім військової сили, Росія використовує гібридне озброєння, не обмежуючись військовими справами, а намагаючись вплинути на національні вибори, громадську думку тощо, використовуючи кіберпростір як інструмент.

Нагадаємо, в лютому MIVD повідомила, що Нідерланди зазнали російських кібератак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram