ГоловнаСвіт

У Швеції звільнили другого підозрюваного в стокгольмському теракті

Чоловіка, затриманого 23 квітня, більше не вважають підозрюваним.

У Швеції звільнили другого підозрюваного в стокгольмському теракті
Стокгольмский теракт
Фото: EPA/UPG

Прокуратура Швеції заявила про звільнення другого підозрюваного в нападі з вантажівкою в Стокгольмі 7 квітня, в результаті якого загинули чотири людини і ще 15 осіб були поранені.

Про це повідомляє Аssociated Press.

"Прокуратура Швеції заявила в середу, що чоловік, затриманий 23 квітня, більше не вважається підозрюваним. Його випустили у вівторок ввечері", - йдеться в повідомленні.

Раніше у квітні поліція Швеції затримала другого підозрюваного в причетності до теракту в Стокгольмі. Зазначають, що другий арешт відбувся після дослідження матеріалів, зібраних після нападу.

Нагадаємо, 7 квітня в центрі Стокгольма вантажівка в'їхала в натовп людей, після чого врізався у вітрину магазину і загорілася. В результаті інциденту було поранено 15 перехожих. Поліція також підтвердила загибель чотирьох людей, з них троє померли на місці злочину і одна особа - пізніше в лікарні.

Водій вантажівки, затриманий за підозрою в скоєнні теракту в Стокгольмі, зізнався в нападі. Нападником є 39-річний уродженець Узбекистану Рахмат Акілов. Його завербували бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" після того, як покинув Узбекистан 2014 року і переїхав у Швецію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram