ГоловнаСвіт

Кількість загиблих у протестах у Венесуелі зросла до 24 (оновлено)

Більш ніж 1400 осіб було заарештовано за участь в акціях протесту.

Кількість загиблих у протестах у Венесуелі зросла до 24 (оновлено)
Беспорядки в Венесуэле (Архив)
Фото: EPA/UPG

Щонайменше дві людини були вбиті в понеділок, 24 квітня, під час протестів, що охопили Венесуелу.

Про це повідомляє агентство Рейтер

Так, 42-річний працівник місцевого уряду помер від вогнепального поранення в гірському штаті Меріда під час мітингу на підтримку діючої влади. Ще один чоловік - 54-річний - був убитий пострілом у груди під час акції протесту в західному штаті Барінас. Ще семеро людей у цих штатах отримали поранення.

За офіційною інформацією, впродовж місяця заворушень, коли відбувалися політично мотивовані щоденні перестрілки і сутички між правоохоронцями, яким видали зброю з гумовими кулями і сльозогінний газ, і протестувальниками з камінням і "коктейлями Молотова", загинули 12 осіб. Ще щонайменше 11 людей загинули під час нічного мародерства.

Крім того, понад 1400 осіб були заарештовані за участь в акціях протесту. З них 636 залишалися в ув'язненні станом на понеділок, повідомляють місцеві правозахисники.

Оновлено: За даними Генпрокуратури Венесуели, поширеними у вівторок, 25 квітня, загинули ще три людини. Загальна кількість загиблих під час протестів у Венесуелі, які тривають уже декілька тижнів, сягнула 24 осіб.

Президент Мадуро заявив про готовність провести місцеві вибори, що були раніше відкладені, повідомляє Deutsche Welle.

Крім того, в понеділок, 24 квітня, Мадуро оголосив, що готовий провести відкладені місцеві вибори, не назвавши при цьому конкретних термінів. Він також висловився за відновлення діалогу між урядом і опозицією. Переговори, які проводили за посередництва Ватикану, в грудні завершилися крахом. При цьому в уряді категорично відкинули ймовірність дострокових президентських виборів.

Масові демонстрації проти президента Венесуели Ніколаса Мадуро активізувалися після того, як 30 березня Верховний суд Венесуели позбавив парламент повноважень. Згодом це рішення скасували, однак ситуація в країні, яка перебуває в глибокій економічній кризі, залишається вкрай напруженою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram