ГоловнаСвіт

Трамп збере сенаторів у Білому домі, щоб вирішити проблему КНДР

У понеділок Трамп обговорив питання КНДР у телефонній розмові з Меркель.

Трамп збере сенаторів у Білому домі, щоб вирішити проблему КНДР
Трамп
Фото: EPA/UPG

Адміністрація США запросила американський Сенат у повному складі в Білий дім. Таке незвичайне рішення зумовлене наміром провести брифінг щодо ядерної програми Північної Кореї.

Про це повідомляє "ВВС-Україна".

Видання зазначає, що Вашингтон стурбований тим, що КНДР продовжує запуски ракет і ядерні випробування, а також погрожує своїм сусідам і США. Раніше президент США Дональд Трамп звернувся до Радбезу ООН із закликом "нарешті вирішити" проблему КНДР.

Останнім часом США і КНДР обмінювалися різкими заявами. Президент США Дональд Трамп направив до Корейського півострова кілька військових кораблів.

Пхеньян у відповідь попередив, що відповість на можливий ядерний удар США власним. Після цього КНДР провела ще один ракетний запуск ракети, який виявився невдалим. Китай, який є основним союзником Північної Кореї, закликав усі сторони до стриманості. Голова КНР Сі Цзіньпін навіть спеціально подзвонив Трампу, щоб обговорити це питання.

У нараді, яка відбудеться в Білому домі в середу, 26 квітня, візьмуть участь усі 100 сенаторів, а також державний секретар США Рекс Тіллерсон і міністр оборони країни Джеймс Меттіс.

Представники адміністрації президента регулярно виступають у Конгресі, але збір усіх сенаторів у Білому домі в повному складі - вкрай незвичайний захід.

Перед сенаторами також виступлять директор Національної розвідки США Ден Коутс і голова Генштабу Джозеф Данфорд.

Напередодні на зустрічі з представниками Ради Безпеки ООН Дональд Трамп заявив, що хотів би "нарешті вирішити проблему Північної Кореї". Він додав, що ООН повинна бути готова ввести нові санкції проти КНДР.

У прес-службі Білого дому також повідомили, що в понеділок Трамп обговорив питання КНДР і в телефонній розмові з канцлером ФРН Ангелою Меркель.

Як повідомляли раніше сьогодні, КНДР провела артилерійські стрільби замість ядерних випробувань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram