ГоловнаСвіт

Нетаньяху висунув ультиматум голові МЗС ФРН

Габріель відмовився виконувати вимоги ізраїльського прем'єра.

Нетаньяху висунув ультиматум голові МЗС ФРН
Биньямин Нетаньяху
Фото: focus.ua

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху висунув ультиматум голові МЗС Німеччини Зіґмару Габріелю, який перебуває в Ізраїлі.

Про це повідомляє агентство "Анадолу"

Раніше стало відомо, що Габріель мав намір зустрітися з активістами неурядових організацій "Порушити мовчанку" і "Бецелем", які критикують дії Ізраїлю на Західному березі річки Йордан. Нетаньяху зажадав від нього скасувати ці зустрічі. Якщо цю вимогу не буде виконано, то прем'єр Ізраїлю відмовиться від зустрічі з головою МЗС ФРН.

Габріель зі свого боку заявив, що не скасує зустріч з активістами правозахисних організацій. Він також висловив жаль у зв'язку з відмовою Нетаньяху від зустрічі з ним, повідомляє агентство Рейтер

"Уявіть, якби прем'єр-міністр Ізраїлю приїхав до Німеччини і хотів зустрітися з людьми, які критикують уряд, а ми сказали б, що це неможливо. Це було б немислимо", - заявив Габріель у коментарі німецькому телеканалу ZDF.

Міністр охорони навколишнього середовища Ізраїлю Зєев Елькін, союзник Нетаньяху, своєю чергою, заявив у коментарі ізраїльському радіо, що це "немислимо", коли міністр зустрічається з групами, які працюють проти країни, яку він відвідує.

Раніше передбачали, що сьогодні голова МЗС Німеччини зустрінеться з президентом Ізраїлю Реувеном Рівліном і прем'єр-міністром Палестини Рамі Хамдаллою.

В Ізраїлі, на чолі якого знаходиться вкрай правий уряд, зростає тиск не тільки на міжнародні гуманітарні та правозахисні організації, а й на місцеві НПО, зазначає "Анадолу".

Минулого року Кнессет ухвалив закон про прозорість, який зобов'язує НПО надавати інформацію про фінансування з-за кордону. Таким чином, правозахисні організації можуть звинуватити в "зраді Батьківщині" і чинити на них тиск.

До списку ізраїльських НПО, яких звинувачують у "зраді Батьківщині", входять "Порушити мовчанку", "Бецелем", "Еш Дін" і інші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram