ГоловнаСвіт

У Придністров'ї вирішили зробити російський триколор другим державним прапором

Передбачається, що при одночасному піднятті придністровський прапор буде розташовуватися з лівого боку будівлі, а російський - з правого.

У Придністров'ї вирішили зробити російський триколор другим державним прапором
Фото: wordyou.ru

Законодавчий орган невизнаної Придністровської Молдовської Республіки прийняв у першому читанні законопроект, який наділяє російський триколор статусом другої державної прапора.

Про це повідомляє агентство "Новини Придністров'я".

Автори ініціативи вважають, що ухвалення законопроекту допоможе поліпшити відносини між країнами. "Державний прапор Росії викликає у придністровського народу стійку асоціацію з російською державою, багатонаціональним народом Росії, частиною якого відчуває себе багатонаціональний народ Придністров'я, і така асоціація має міцну історичну основу", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

У разі його прийняття російський триколор буде використовуватися поряд з офіційним прапором невизнаної республіки, ніяк не обмежуючи його статус. Автори ініціативи пропонують розміщувати прапор Росії на будівлях державних органів і органів місцевого самоврядування та використовувати під час проведення офіційних заходів. При одночасному піднятті придністровський прапор буде розташовуватися з лівого боку будівлі, а російський - з правого.

Розміщення двох прапорів поряд "означатиме зміцнення придністровської державності й ознаменування нового етапу інтеграції ПМР з Росією", - стверджують автори законопроекту.

Придністровська Молдовська Республіка проголосила свою незалежність у 1990 році. При цьому жодна країна-член ООН не визнала ПМР суверенною державою. "Влада" республіки неодноразово просила Москву включити її до складу Росії. Наприклад, у 2006 році в республіці пройшов референдум, на якому 97,2% місцевих жителів проголосували за приєднання до Росії, проте голосування визнала легітимним лише Росія.

Нагадаємо, 10 лютого лідер невизнаного Придністров'я попросив у Росії грошей на аудит держвитрат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram