ГоловнаСвіт

Трамп хоче збільшити оборонні витрати на $54 млрд

США скоротять надання фінансової допомоги іншим країнам.

Трамп хоче збільшити оборонні витрати на $54 млрд
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп буде домагатися збільшення фінансування Міноборони США на $54 млрд.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерело в адміністративно-бюджетному управлінні адміністрації голови американської держави (це управління займається підготовкою бюджету країни для надання в конгрес).

Сума буде перерозподілена з "необоронних" статей бюджету. Захід, зазначив співрозмовник агентства, включає "велике скорочення іноземної допомоги". Більшість федеральних відомств також зіткнеться зі зменшенням фінансування, зокрема, будуть скорочені бюджети Агентства з охорони навколишнього середовища і Держдепартаменту.

За словами джерела Reuters, Трамп дозволить Пентагону вирішувати самому, як витратити додаткові гроші. Інше джерело агентства стверджує, що додаткові кошти необхідні для збільшення фінансування суднобудування, військово-повітряного флоту, а також для забезпечення "більш надійної присутності в ключових міжнародних водних шляхах і вузлах", таких як Ормузька протока і Південно-Китайське море.

Білий дім відправить пропозиції Трампа в федеральні відомства вже в понеділок, остаточні пропозиції з бюджету повинні бути готові до середини березня. Бюджет на наступний фінансовий рік повинен буде схвалити Конгрес.

Збільшення військового бюджету було одним з головних пунктів передвиборної програми Трампа. Президент критикував попередню адміністрацію Барака Обами за недостатнє фінансування армії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram