ГоловнаСвіт

Дутерте дозволив поліції повернутися до боротьби з наркоторговцями

Голова МВС Філіппін заявив про повернення торговців наркотиками на вулиці.

Дутерте дозволив поліції повернутися до боротьби з наркоторговцями
Родриго Дутерте
Фото: EPA/UPG

Президент Філіппін Родріго Дутерте дозволив поліції повернутися до боротьби з наркоторгівлею.

Про це повідомляє агентство Рейтер

При цьому Дутерте заявив, що не йдеться про всіх вартових порядку - у війні з наркотиками дозволять брати участь лише деяким з них. Кому саме, голова держави не уточнив.

Заява президента з'явилася відразу після того, як голова поліції Філіппін Роналд дела Роса заявив, що з відстороненням поліції від участі в антинаркотичних операціях на вулиці міст повернулися торговці забороненими речовинами. За словами дела Роса, правоохоронці готові повернутися до боротьби з наркоторговцями і "що швидше це відбудеться, то краще".

Участь поліції в операціях проти наркоторговців було тимчасово призупинено 30 січня після того, як президент Родріго Дутерте оголосив, що 40% поліцейських корумповані і "настільки ж підлі, як і ватажки банд наркоторговців". Тоді дела Роса пообіцяв очистити поліцейські лави, заявивши, що операція займе близько місяця, після чого правоохоронці відновлять полювання на наркоторговців.

Приводом стало вбивство поліцейськими південнокорейського бізнесмена Чи Ік Чу. Його викрали бійці спеціального загону боротьби з наркотиками, які отримали від родичів підприємця великий викуп, після чого викинули його тіло неподалік від штаб-квартири поліції.

Кампанія боротьби з наркотиками почалася на Філіппінах у травні 2016 року - відразу після того, як Родріго Дутерте вступив на посаду. За останніми даними, після обрання Дутерте головою держави в операціях проти торговців наркотиками загинули близько 7,7 тис. осіб, причому 2,5 тис. були вбиті поліцейськими.

Нагадаємо, на початку лютого церква виступила проти позасудових розстрілів на Філіппінах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram