ГоловнаСвіт

Віце-президент США: санкції проти Росії залежать від її поведінки протягом найближчих місяців

Вашингтон спостерігає за ситуацією в Україні і дуже стурбований ескалацією бойових дій.

Віце-президент США: санкції проти Росії залежать від її поведінки протягом найближчих місяців
Фото: EPA/UPG

Віце-президент США Майк Пенс заявив, що питання зняття чи збереження санкцій проти Росії буде вирішено в найближчі місяці і залежить від її поведінки.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу ABC.

Журналіст запитав, чи будуть санкції залишатися чинними, допоки Росія порушує перемир'я в Україні. На що Пенс відповів: "Це питання, відповідь на яке ми отримаємо в наступні кілька місяців. Це залежить... від того, чи побачимо ми якісь зміни в поведінці Росії і можливість працювати у спільних інтересах".

При цьому віце-президент США підкреслив, що Вашингтон спостерігає за ситуацією в Україні і дуже стурбований ескалацією бойових дій. Він також повідомив, що ситуація в Україні була однією з тем, які обговорювали Дональд Трамп і Володимир Путін минулого тижня.

Пенс під час інтерв'ю також припустив, що спільними інтересами Росії і США передусім може бути боротьба з терористичною організацією ІДІЛ. "Росія має спільний інтерес у протистоянні радіальному ісламському тероризму, особливо ІДІЛ, і тут ми маємо можливість працювати разом. Я думаю, президент [Трамп] зацікавлений в тому, щоб почати ці відносини заново", - сказав віце-президент.

Нагадаємо, що постійний представник США в ООН Ніккі Хейлі заявила, що санкції проти Росії будуть чинними до повернення Україні анексованого Криму.

Перші американські санкції проти Росії були введені в березні 2014 року - спочатку проти окремих російських чиновників, причетних до незаконної анексії Криму. Людям із санкційного списку було заборонено в'їзд у США, а їхні активи в країні заморожено. Згодом США неодноразово розширювали список санкцій і включили в нього не тільки окремих людей, а й цілі галузі російської економіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram