ГоловнаСвіт

Сексистські ремарки Чуркіна на адресу Нікі Хейлі на засіданні Радбезу ООН не минуть для нього і Росії безслідно

Утиски за гендерною ознакою є абсолютно неприпустимими в американському суспільстві.

Сексистські ремарки Чуркіна на адресу Нікі Хейлі на засіданні Радбезу ООН не минуть для нього і Росії безслідно
Фото: EPA/UPG

Сексистські ремарки посла Росії в ООН Віталія Чуркіна до новопризначеного американського постпреда Нікі Хейлі на засіданні Радбезу ООН не минуть для нього і Росії безслідно - Хейлі спрямує всі свої ресурси для боротьби як з ним особисто, так і з постійним представництвом Росії загалом.

У статті "Небезпечна недипломатичність. Як хамство Чуркіна в Радбезі ООН Україні допоможе" на LB.ua йдеться, що, крім заготовленого Москвою тексту виступу на засіданні 2 лютого, Чуркін несподівано вдався до імпровізованої непідготовленої атаки на нового постпреда США Нікі Хейлі.

"Зокрема, російський постпред менторським і зарозумілим тоном почав розповідати американському послу про те, що саме він є найдосвідченішим постпредом серед усіх присутніх, він найдовше на посаді - а отже з ним не варто сваритися і необхідно співпрацювати", - пише керівник міжнародного відділу LB.ua Ігор Соловей.

Очевидці також відзначили нетрадиційно нервову поведінку Віталія Чуркіна, який "не міг нормально налити склянку води, червонів".

Цей імпровізований вчинок Чуркіна не пройде безслідно і негативно вплине на його подальший діалог із Хейлі, вважають опитані LB.ua дипломати. Найгіршим для Росії в цьому контексті є те, що ремарки Чуркіна до Хейлі мали сексистський характер (обмеження за гендерною ознакою), а це є абсолютно неприпустимим в американському суспільстві.

Ба більше, Хейлі відома своїми жорсткими поглядами в питаннях гендерної рівності, тож подібні атаки Чуркіна зачепили її особисто. "Хейлі відома як дуже амбітний політик і вважається «висхідною зіркою» в Республіканській партії, а отже, буде намагатися максимально використовувати посаду постпреда США при ООН для зміцнення свого політичного авторитету. А, відчувши загрозу від Чуркіна своїм планам, Хейлі спрямує всі свої ресурси для боротьби як з ним особисто, так і з постійним представництвом Росії загалом", - йдеться в статті.

Як повідомляли, заява постпреда США в ООН Нікі Хейлі про антиросійські санкції міжнародна спільнота сприйняла як перший чіткий сигнал адміністрації Дональда Трампа Росії щодо політики Вашингтона з приводу російсько-українського конфлікту. Ця заява стала великою несподіванкою для Росії і особисто постпреда Віталія Чуркіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram