ГоловнаСвіт

Трамп і генсек НАТО обговорили ситуацію в Україні

Президент США зустрінеться з лідерами Альянсу в травні.

Трамп і генсек НАТО обговорили ситуацію в Україні
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп і генсек НАТО Єнс Столтенберг сьогодні вночі провели телефонну розмову, під час якої порушували питання "мирного вирішення конфлікту" в Україні.

Про це повідомила прес-служба Білого дому.

Також Трамп погодився зустрітися з лідерами НАТО в Європі у травні цього року. У заяві Білого дому йдеться, що Трамп і Столтенберг "обговорили, як сприяти тому, щоб усі союзники НАТО виконували свої зобов'язання щодо видатків на оборону".

Нагадаємо, раніше в одному з інтерв'ю Трамп заявив, що НАТО застаріло, оскільки не змогло захиститися від терористичних атак.

Столтенберг у відповідь сказав, що це не так, тому що Альянс постійно розвивається, щоб належним чином реагувати на загрози національній безпеці. При цьому він підкреслив, що військово-політичний блок доклав серйозних зусиль для своєї модернізації та швидко пристосувався до змін ситуації у сфері безпеки після окупації Криму Росією. Генсек НАТО також заявив, що сподівається на співпрацю з Трампом і абсолютно впевнений, що США будуть, як і раніше, прихильниками гарантій безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram